fbpx

Rosacea

Rosacea betekent letterlijk “rood als een roos”. De aandoening kan lijken op acne, de bekende jeugdpuistjes. Dit is een chronische aandoening van de huid en komt voornamelijk voor bij mensen met een lichte huid.

 

Bij rosacea is meestal sprake van rode vlekken op de wangen, neus, kin en voorhoofd. Naast een vlekkerige huid kunnen er ook teleangiëctasieën (couperose) en ontstekingen (puistjes) zichtbaar zijn.

 

Met IPL kunnen we de zichtbare vaatjes verminderen en ook de diffuse roodheid die vaak aanwezig is verminderen. Hoewel rosacea nooit helemaal weg zal gaan, kan het met de juiste producten en behandeling onder controle gehouden worden. Herhaalbehandelingen zijn dan ook vaak noodzakelijk maar zeer effectief.

rosacea effectieve behandeling huidverbetering

Hoe herken je rosacea?

Hoe verloopt een behandeling:

IPL bij Rosacea

Contra-indicaties:

Kosten:

Vergoeding:

Aantal benodigde behandelingen:

Behandeling kan gevoelig zijn:

Na de behandeling:

Na de behandeling is de huid vaak rood en zijn pigmentvlekken donkerder gekleurd. Ook kan er wat zwelling ontstaan. De roodheid en zwelling houden maximaal 72 uur aan.

 

De donkere pigmentvlekken blijven 7-10 dagen zichtbaar en vallen daarna vanzelf eraf.

 

Houd rekening met UV-straling en zonnebank voor zeker 4 weken VOOR en NA de behandeling. De is namelijk extra gevoelig voor UV-straling en kan daardoor hyperpigmentatie creëren.

 

Ook is het belangrijk om de eerste 72 uur rustig aan te doen; niet sporten of naar de sauna.  

Heb je een vraag of wil je een vrijblijvend consult boeken?

Huidverzorgingstips & Acties

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en tips om je huid in topconditie te houden? Schrijf je in voor de nieuwsbrief.

En geen zorgen over wekelijkse spam; daar houd ik ook niet van.